Szabó Ádámot egy tehetségkutató műsorban ismerhette meg a nagyközönség. A Csillag születik tehetséges harmonikása később újra megmérettette magát, de akkor már énekesként és az X-Faktorban. Tavaly újabb tévés szereplésével aratott sikert. A Dal döntőjében a legjobb négy közé került. Szabó Ádámmal szeptember 10-én a Halasi Szüreti Napok fellépőjeként találkozhat a közönség a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében.

- Gyerekkorom óta szeretem hallgatni a harmonikát, te viszont játszol rajta. Mikor kezdődött?

- Körülbelül ötévesen kezdtem el ismerkedni a hangszerrel, mondhatni: akkor szerettem bele. A padláson nagyon tetszett nekem a doboz, amelyben édesapám harmonikája volt. Szerintem azóta tart ez a varázs.

- Egy idő után viszont kiderült, hogy nemcsak harmonikázni tudsz, hanem énekelni is. Indultál az X-Faktorban. Milyen kihívást jelentett ez számodra?

- Én nem tudtam, hogy tudok énekelni. A Csillag születik tehetségkutató műsorban a döntő napján énekeltem egy dalt, a Fairytale című számot. Ezzel meglepetést okoztam, mert előtte csak harmonikáztam. Úgy gondoltam, a döntőn már szinte mindegy, ki mit csinál, mert a rajongóknak megvan, hogy kit szeretnének győztesnek látni. Megpróbálkoztam egy énekes dallal. Utána édesapámmal odamentünk Éliás Gyuszihoz és megkérdeztük tőle, hogy van-e fantázia és lehetőség abban, hogy énekelni tanuljak. Mondta, szerinte jó hangom van, miért is ne?! Innentől kezdve hetente kétszer-háromszor mentem hozzá és intenzíven gyakoroltunk. Beneveztem az X-Faktorba, hogy megmutassam, mit sikerült két-három év alatt tanulnom. Ez egy ötödik helyre volt elegendő, és én büszke voltam erre az eredményre. Előtte a szolfézstanárom és többen is mondták, hogy hanyagoljam az éneket, mert nagyon rekedtes hangom volt általános iskolában is, de hála Istennek, Gyuszival sikerült így kikupálni magam.

 

- A Dalban is indultál és nagyon jó helyezést értél el a Give me your Love című számmal. Bekerültél a legjobb négy közé, ez újabb igazolás lehetett.

- A Dalt nagyon-nagyon jó fórumnak tartom arra, hogy az előadók bemutassák az adott számukat. Tényleg nagyon jó reklámot kaphat egy dal. Nagyon boldog voltam, mert a szakmai zsűritől is olyan értékeléseket kaptam, ami nagyon jót tett az önbizalmamnak. Örültem, mert nagyon sokat dolgoztam azért, hogy ez így sikerüljön. Naphosszakat írtam az említett dalt és gyakoroltam. Ha tényleg sokat dolgozik az ember, azt gondolom, beigazolódik, a munkának megvan a gyümölcse, ott lehettem a döntőben.

- Milyen dalokat készülsz egy-egy fellépésre?

- A műsorom mindig más. Attól függ, a közönség hogy érzi magát, és milyen kapcsolat jön létre közöttünk. Apukám a technikusom és a turnémenedzserem, mindig szóvá teszi: Ádám, miért nem írsz már nekem egy műsorlistát?! Improvizálunk, de én így érzem jól magam. A váratlant húzzuk mindig és szerintem ez a jó. Így nem érzem azt, hogy be lennék fásulva. Nagy repertoárból válogatunk. Azt, amit a közönség kíván.

Szöveg: Pál László (halasmedia.hu)

Bejelentkezés