Szulák Andrea hamarosan városunkba érkezik. A főtéren, a nagyszínpadon szeptember 9-én 15 órakor lép fel a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében. A népszerű énekesnőtől megtudtuk, hogy borlovag, szem előtt tartja a borkultúrát, és sok szeretettel várja műsorára a közönséget a 39. Halasi Szüreti Fesztiválon.

Játszol színházban, énekelsz jazzt és könnyűzenét. Gondolom, a kiskunhalasi műsor populárisabb lesz?

- Persze. Ahány felkérés, ahány helyszín, annyiszor más a repertoár. A Budapest Ragtime Band után a szegedi Molnár Dixieland Banddel énekelek. Ezeket a műfaji kirándulásokat én mind nagyon élvezem. Halasra nagy valószínűség szerint a populárisabb vonal jön velem.

Milyen dalok szerepelnek ebben repertoáron? C’est la vie?

- Valószínű igen. Meg nyilván azok a dalok, amiket azért lehet valamelyest hozzám kötni, vagy amiket nagyon szeretek énekelni, és tudom, hogy a közönség is élvezi és szereti. Talán várja is. Ez sosem szokott kérdés lenni.

Jutalomfalatok címmel könyved jelent meg tavaly. Sokféle étel szerepel benne sokféle tájról. Van-e olyan – a szürethez kapcsolódva -, amelynek hozzávalója a szőlő, a bor?

- A bor az alap, minden hozzákapcsolódhat (mosolyog). A háztartásomban a bor jelentős szerepet játszik. Magam is borlovag vagyok. Szeretem is, de sokat nem iszom. Általában kocsival közlekedem. A borozgatás csak este, munka után jöhet számításba. Akkor jól tud esni egy pohár vörösbor, vagy amikor főzök, és nem kell elmennem otthonról. Akkor például nagyon szeretek fehérborokat szopogatni. Nyáron frissítőek a jó rosék vendégségben, buliban. A borkultúrát szem előtt tartom, és nagyon élvezem.

Szulák Andreával készített interjúnkat teljes terjedelmében a Halasi Tükör szeptember 5-i lapszámában olvashatják, a halasi közönségnek küldött videoüzenetét pedig ITT tekinthetik meg.

Bejelentkezés