Csütörtök reggeltől útlezárások kezdődnek Halas központjában, így tud fesztiválhelyszínné alakulni a főtér. A háromnapos szüreti fesztivál előkészületei miatt a Bethlen Gábor térnél szeptember 6-án reggel 7 órától lépnek életbe a korlátozások és várhatóan hétfő reggelig, az elpakolásig tartanak. A város legnagyobb szabadtéri rendezvényét szervező Halasi Média és Kultúra Kft. a program biztonságos lebonyolítása miatt szükséges lezárások kapcsán a lakosság és a környéken élők türelmét kéri.

A Szüreti Fesztivál, mint ahogy minden évben most is útlezárásokkal, forgalomkorlátozásokkal jár. Halas főteréhez csütörtök reggel 7 órától nem lehet majd behajtani. Így le lesz zárva a Városháza utca és folytatásaként a Bethlen Gábor tér. A Táncsics utcáról sem lehet majd behajtani a főtérhez, vagyis itt zsákutca lesz. A tér túloldalán is megtörténnek a lezárások- az előző évek gyakorlatához hasonlóan – így például a Lottózó felől sem lehet majd behajtani. A szervezők kérése, hogy mindenki türelmesen tartsa be a korlátozásokat. A főtér melletti épületek lakói külön tájékoztatást is kaptak a lezárásokról és a fesztivállal járó zajhatásró

A szervező HMK mindenkit arra kér, hogy a gépjárművekkel az útlezárásokon kívül álljanak meg. Használható erre a célra például a Kossuth és az Eötvös utcai nagyparkoló, de a piacnál lévő és a Semmelweis téri parkoló is – a szüreti futás idejét kivéve. (A garázsokhoz a lakók – csak úgy, mint korábban – most is be tudnak majd jutni.) Péntek délután a szüreti futással indul a fesztivál 17 óra és 18.30 között itt is számítani kell útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra főként a Kertvárosba tartó autósoknak. A rajt és a cél a Semmelweis téren lesz.

Szombaton 13 órától a szüreti felvonulás, vasárnap 14 órától pedig a technikai menet útvonalán is megállítják egy időre a forgalmat. Ez főként a Kossuth utcát és a Kossuth utcát keresztező utcákat érinti. A szervezők a lakosság és a közlekedők türelmét kérik és mindenkit szeretettel várnak a programokra!

A szombati szüreti felvonulás útvonala

A szüreti felvonulás útvonala szombaton

A vasárnapi technikai menet útvonala

A vasárnapi technikai felvonulás útvonala

Bejelentkezés