A dél-alföldi kisvárosban Kiskunhalason, szeptember második hétvégéjén igazi kulturális kavalkád látható. A 37. termény-betakarítási ünnepen a város apraja-nagyja megfordul. A szombat délelőtti Folk-matinéban a környék táncegyüttesei ropják majd a nagy színpadon, a kiteljesedés azonban az ezrek által figyelemmel kísért nagy menetben várható. Kuriózumnak számítanak a kurtaszoknyások Kéméndről, ahol rövid, pörgős szoknyát viselnek a lányok, asszonyok, és amelyből ünnepnapokon akár tízet is magukra vesznek a fehérnépek. A fodros ing, a piros csizma is elengedhetetlen része a viseletüknek. Az egykori monda szerint, az esztergomi pasa rendelte el, hogy a nők rövid szoknyát viseljenek, hogy a vásárban forgolódva gyönyörködhessen a térdükben...

Szabó Ádámot egy tehetségkutató műsorban ismerhette meg a nagyközönség. A Csillag születik tehetséges harmonikása később újra megmérettette magát, de akkor már énekesként és az X-Faktorban. Tavaly újabb tévés szereplésével aratott sikert. A Dal döntőjében a legjobb négy közé került. Szabó Ádámmal szeptember 10-én a Halasi Szüreti Napok fellépőjeként találkozhat a közönség a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében.

Homok, nagy fantázia és ügyes kezek kellenek hozzá. Egy valóságos csodát láthatnak szeptember 10-én a Halasi Szüreti Napok látogatói. Szombaton várhatóan este 9 órakor élőben – kivetítő segítségével – egy filmet varázsol elénk Sáli Levente festőművész.

Oldalak

Bejelentkezés